Powodem przypływu sił witalnych i pożądanych;) jest kapsaicyna, czyli alkaloid odpowiadający za ostry smak warzywa. Najwięcej go... wiadomo w chili. Ostro i pikantnie, w sam raz do meksykańskiego żarcia. Czysta w swej postaci kapsaicyna jest toksyczna (oficjalnie na liście toksycznych w UE), w spożywczym przemyśle używa się jej zawsze w połączeniu z innymi związkami. To ciekawe, że substancja odpowiedzialna za smak determinuje również wpływ na pozytywne działanie układu nerwowego i krwionośnego regulując ciśnienie tego ostatniego. Rewitalna i pożądana (tak dosłownie i ogólnie), bez cienia wątpliwości, na nerwy, trawienie i romantyczne kolacje... To ostatnie nie jest przypadkowe, a udowodnione. Słusznie i rozpalająco.
piątek, 22 stycznia 2010
Naturalny dopalacz
Odkryć jej działanie brzmi dokładnie tak, jak lata testów poparte rokującymi wnioskami. Zawiera mnóstwo substancji o wpływie blisko narkotycznym, ale nie uzależniającym. Co dokładnie w niej jest, w niej znaczy papryce (zielonej, czerwonej, bądź zółtej), że czasem jest aż tak pożądana w kulinariach? Nie będę rozpisywał się o witaminach, które też w dużych ilościach się w niej znajdują (zwłaszcza C, im bardziej czerwona, tym jej więcej, czterokrotnie więcej niż cytryna), czy też solach mineralnych.

Powodem przypływu sił witalnych i pożądanych;) jest kapsaicyna, czyli alkaloid odpowiadający za ostry smak warzywa. Najwięcej go... wiadomo w chili. Ostro i pikantnie, w sam raz do meksykańskiego żarcia. Czysta w swej postaci kapsaicyna jest toksyczna (oficjalnie na liście toksycznych w UE), w spożywczym przemyśle używa się jej zawsze w połączeniu z innymi związkami. To ciekawe, że substancja odpowiedzialna za smak determinuje również wpływ na pozytywne działanie układu nerwowego i krwionośnego regulując ciśnienie tego ostatniego. Rewitalna i pożądana (tak dosłownie i ogólnie), bez cienia wątpliwości, na nerwy, trawienie i romantyczne kolacje... To ostatnie nie jest przypadkowe, a udowodnione. Słusznie i rozpalająco.
Powodem przypływu sił witalnych i pożądanych;) jest kapsaicyna, czyli alkaloid odpowiadający za ostry smak warzywa. Najwięcej go... wiadomo w chili. Ostro i pikantnie, w sam raz do meksykańskiego żarcia. Czysta w swej postaci kapsaicyna jest toksyczna (oficjalnie na liście toksycznych w UE), w spożywczym przemyśle używa się jej zawsze w połączeniu z innymi związkami. To ciekawe, że substancja odpowiedzialna za smak determinuje również wpływ na pozytywne działanie układu nerwowego i krwionośnego regulując ciśnienie tego ostatniego. Rewitalna i pożądana (tak dosłownie i ogólnie), bez cienia wątpliwości, na nerwy, trawienie i romantyczne kolacje... To ostatnie nie jest przypadkowe, a udowodnione. Słusznie i rozpalająco.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz